Sari navigarea

tara asta geme de naivi. geme naivitatea in ei, pacat ca nu si doare.

Desi eu tin la ideea mea fixa si putina ca sa mai vorbesti in 2015 de comunisti e ca si cum ai aprinde o lumanare si ai astepta sa ai net se pare ca nu o sa trecem niciodata peste asta si ne vom raporta mereu la comunism si comunisti, care au fost nasoi total dar aveau lucrurile bine facute si gandeau bine, in acceptiunea tinerilor frumosi (discutabil) si liberi (discutabil) care-s toata ziua cu „jos comunistii” in gura dar se ghideaza hipnotic dupa gandirea lu nea nicu’ desi poate nu-l stiu decat din poze. Inca functionam sub icoana unui potential lider providential, acel OM care e peste simturi si gandiri si ne spune cu liniuta ce si cum trebuie sa facem pentru ca noi avem credinta si incredere ca un singur om stie ce e mai bine pentru 19-20-21 de milioane de oameni si nu vrem ca acesta sa imparta puterea cu altii, fie ca-s ei parlament sau guvern sau mai stim noi cine. 1= unu singur.

Astfel, desi ne tot chinuim cu alegeri, cu separarea puterilor in stat, cu tridentul Parlament-Guvern-Presedinte (cronologia este corecta contitutional) de atatia ani (cam 25) se pare ca treaba asta cu democratia ne incurca rau de tot si ne da o greata la pancreas (zis panchi). Si e greu nene, e greu de tot, cu vot, cu majoritati, cu reprezentanti, cu parlamentari (nenorocitii aia multi si cu salarii grase, de 1000 si un pic de euro, cat un capsunar mediocru de la spania !), cu guvern (astia de unde au aparut frate, i-ati votat voi ma?ca io nu), cu legi, hg-uri, oug-uri – baaa esti nebuun ? „Io am votat cu presedintele nostru ba ! de ce nu-l lasa nenorocitii aia sa faca treaba?e ocupat cu lucrul  bine facut, d-aia nici n-are timp sa vorbeasca ! Heil Iohannis !”

E boala mare asta. „Am votat cu x la parlamentare frate, fir-ar ai naibii dde nenorociti hoti !jos parlamentu!”- pai de ce the easter of your mother i-ai mai votat ma daca a doua zi incepi sa-i injuri?a, nu-ti place de aia, nu te reprezinta, nu au program sa te includa si pe tine?pai voteaza altii, vezi ca nu-s doar 2 partide in tara asta si daca asa crezi de ce n-ai facut ceva in sensul asta in utlimii 25/26 de ani ?Nu ne reprezinta ?-Ba da, ne reprezinta, ne place sau nu.Iar problema nu e parlamentul, ca legi avem ( Soc si groaza pentru tinerii frumosi si liberi – avem legi, mai bune mai rele dar in principiu copiate si adaptate dupa alea de „afara”) problema e ca ele nu se aplica sau se aplica prost sau se ocolesc. Cui se aplica ?- boborului.Boborul le respecta?-Mai da mai mult nu- prostii da, baietii destepti nu.

Stop.pauza.rewind. Pai cum? In mentalul colectiv (daca exista asa ceva)avem bine intiparita chestia asta – legile si regulile sunt pentru prosti, daca „te duce capul” te descurci tu, pe langa.Pai stati asa ca nu-i asa – cum e aia cu „Coruptia ucide ?”- pai fix aia e. Dar ca mari si mici oameni de afaceri urlam ca nenorocitii de la Anaf se uita acolo la niste facturi lipsa, la niste meleoane nedeclarate si ne vaicarim ca suntem persecutati. PAI NU bai cioflete urat si liber, tipator de democratie in piata nu merge asa – ca te-a invatat tac-tu cu contabilu lui cum sa mai bagi niste marfa pe sub mana, cum sa nu declari tot, cum sa faci o crasma obosita si sa-i zici „lounge” dupa ce ai pus niste paie pe jos etc etc.Sau ca nu platesti taxe, sau ca muncesti la negru, sau ca ai mers cu nasu toata viata ta si ai mai si zis ca e cul. Stai asa ca nu-i asa.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: