Sari navigarea

spuna noapte buna.

Asta cu democratia e treaba complicata. Votezi niste parlamentari – se formeaza o majoritate parlamentara, de obicei o coalitie in jurul careia se formeaza un guvern cu oamenii din partidele cel mai mult reprezentate in parlament. Guvernul e aprobat de presedinte si ministii trec de intrebarile comisiilor specializate ale parlamentului pe problema/ministerul respectiv. E simplu in toata lumea si asa functioneaza democratia , inventata de greci si functionala de mii de ani. Dar nu si la noi.  Romanu vrea sa aiba patron, presedinte, dictator, stapan dur dar milos si cu vorbe de duh care sa-l ghideze in viata si sa i se zica exact ce si cum trebuie sa faca. Poate ca asta e vocatia romanului – de sluga, de sclav. De asta slujeste cu capul plecat in multinationale pe firimituri si doar pt asta a facut revolutie, sa plece rusii si sa vina americani cu coca-cola, mec si meeting request-uri. Pentru ca asta au cerut si oamenii din piata pare-se, in majoritatea lor sustinatori ai lui iohannis. Pentru ca nu vrem sa impiedicam abuzurile de putere ci le incurajam si pentru asta vrem UN SINGUR OM SA NE CONDUCA ! Dar suntem democrati, liberali si capitalisti. Iar daca mai este si strain atunci e PERFECT ! Ca acceptam tacit soarta de sluga condusa de altii.

Mai exista naivi care cred ca strada l-a pus pe Ciolos? Acest „succes” al strazii a avut efectul dorit?a decis strada pe cine pune?Se stia dinainte ca Ciolos va fi premier – cu 2 saptamani inainte iar decizia a venit prin ambasade, nu l-a ales nimeni pe ciolos din interior – s-au primit instructiuni de cum sa fie manipulata miscarea din strada ca naivii sa creada ca ciolos e schimbarea pe care o vor de fapt. In realitate nu s-a atins decat scopul gravat in agenda.

Ciolos e un nene crescut si scolit pe afara si daca zice nea Barosso ca e bun atunci e perfect. Calitatile lui de mega-profesionist nu le stiu, toti il lauda ca profesionist in agricultura dar omul a fost bugetar toata viata si a avut o ascensiune fantastica in structurile ioropene. N-am auzit de o ferma de succes pe care sa o fi condus-o, cert e insa ca pe perioada mandatelor lui Romania a fost singura tara ioropeana care s-a convertit la cultivarea OMG-urilor ( organisme modificate genetic), in vreme ce tari africane au spus un nu hotarat acestora. Nu-s expert in domeniu, or fi bune sau nu OMG-urile nu stiu eu ma uit doar ca am fost singurii ce ne-am distrat cu ele, ailalti facandu-se ca ploua.Si mai stiu ca in vreme ce toate tarile europene gaseau portite legislative sa nu-si vanda din terenul agrar strainilor Romania si-a vandut mai pe nimic judete aproape intregi de terenuri agricole. O fi bun Ciolos, nu zic nu, dar pentru cine?

Si inca un lucru, noi nu l-am votat pe Ciolos, e destul de evident ca omul vine cu recomandari externe atat de solide incat stiu toti ca nu ar fi cazul sa comenteze, ca doar Dna-ul sta la poarta si musca de glezne galagiosii. PSD-ul si guvernul ponta da, au fost votati si inca masiv, convine sau nu, la momentul respectiv majoritatea a decis asta. Iarasi, trebuie sa specific faptul ca nu, nu-mi place psd-ul si nici de Ponta, insa guvernul a avut legitimitate dpdv al voturilor primite.Dar nu, tinerii frumosi si liberi au strigat hotie. Deci nu e bine ce votam. Proaspatul  ambasator Hans ( ce coincidenta de nume) vine repede la consultari cu premierul interimar Cimpeanu, fara stresuri legate de imagine, ca doar ne-am obisnuit ca ambasadorii sa-si dea cu parerea chiar si public despre treburile interne ale boborului, codul diplomatiei pentru care ambasadorul este un exemplu de cel mai inalt rang nu mai are rost, aici pe plaiuri mioritice liderii politici se duc chiar la consultari la ambasadori acasa, deci nu se mai ascunde nimeni dupa perdea. Ramane sa vedem ce i-a schitat in agenda lui Dacian, piata a fost fentata, mecanismul votului la romani nu mai are valoare, DNA e considerat pestele sanitar al democratiei dar ii musca doar pe cei care calca stramb la ordinele primite de afara.

*acest text exprima o parere personala, fiecare e liber sa creada ce vrea si-si poate exprima parerea oricand si oricui atat timp cat aceasta este documentata pe subiectul respectiv. daca nu achiesezi ai in coltu din dreapta sus un buton cu un X pe el. sau in stanga sus, daca esti hipster.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: